Söndag

En söndag som jag enbart tänkte göra det som kändes roligt och bra just nu. Ingen planering, inga tankar på vad. Bara gå på infall och improvisation.

Började suveränt. en timme extra idag ju. Hormonbehandlingen ger mig en andra pubertet, och en väldigt tydlig effekt av det, är just sömnbehovet. Att så snabbt växla från att vakna runt sju, kliva upp pigg och njuta av morgonen, till att vakna halvnio och enbart känna, näe, lite till, en stund bara. det är så skönt här under täcket. Så känslan när jag insåg att klockan bara var halvelva när jag masat mig upp, var skön, lite vuxet, typ.

Det är nu något för mig helt oförståeligt inträffar. Smutstvätt, jag vill tvätta!??! Sen kan jag nog städa lite, behövs säkert??!! Vadå infall, roligt mm. Seriöst???!!!

Nu brukar den där tonåringen göra sig synlig på andra sätt med. Tvättmaskiner laddades och det köret kom igång. Visst, men det var nog mest den där första entusiasmen. Sen måste det ju ätas frukost också. Tiden gick, och vid ett tiden kändes det lagom att krypa ur nattlinnet och morgonrocken. Om ni undrar, så tror jag inte att mina grannar ens reagerar längre, när jag springer omkring ute i min rosa morgonrock. Nu äntligen är morgonbestyren avklarade, klockan två. Hmm?? Fast det förstås, blev en del fb också. Just det, hann även med att bli sååå sugen på lasagne, mögelgröna spenatplattor, så middagsvalet klarades av buslätt.

Känner att den här tonåringen kommer styra resten av dagen med. Med andra ord, så blir det nog inte alltför mycket gjort. Så i slutändan blir det nog som jag tänkte. Kan inte undgå att få flashbacks från min första tonårstid. Men den här är mycket roligare. Inte bara för att den gör mig till mitt rätta jag, utan för att den är så mycket lättare att hantera, förstå och ha roligt åt. Men jag är tacksam över att den går i expressfart.

2 thoughts on “Söndag

Comments are closed.