Pensionär Ps5

Ja så då är jag även åldersmässigt pensionär nu, officiellt pensionär och behöver inte längre intyg på att jag gick i pension i förtid. Lite irriterande ändå att ingen krävt att få se det där intyget när jag åkt tåg och buss. Nåja, jag antar att jag framstår som den genuint ärliga och älskvärda tanten när jag är ute och far.

Något stort firande hade jag inte den här födelsedagen heller. Lite stökigt är det ändå när man som jag anser sig ha två födelsedagar. Och den andra, den 23 november är den som jag hellre firar. Nu hade jag dessutom bästa sällskapet hela helgen, kärleksbomben Iza. Promenader och i möjligaste mån undvikande av alla dessa myggor som ilsket attackerade om tillfälle gavs.

Så pensionär enligt födelsedatan och snart 8 år enligt min nya räkning. Nu anser en av mina vänninor att där måste vi räkna hundår vilket nog får ses som rent önsketänkande. Jag menar att i så fall så blir jag nånstans mellan 40 – 56 år. Och där är vi garanterat ense om att så mogen är jag definitivt inte än.

Lite symptomatiskt är det nog att jag ändå gav mig själv en present den här gången, ett Playstation 5 samt ett Cod spel. Ja ni läste rätt, tanten gör som ungdomarna och häckar i soffan med en rosa handkontroll och gejmar. Nu är jag inte så bra på det här än så lyckas jag skjuta åtminstone 2 st i ett snabbspel online så är jag galet nöjd. Alltid sämst men säkert den gladaste misstänker jag.

Nu är jag ändå ganska övertygad om att det inte är en slump att det här spelet köptes in. Länge har jag undvikit det då jag vet att jag älskar det där och gärna spelar lite för mycket om jag kan. Och precis, jag är pensionär. Tid är något jag har massor av så det överraskar inte att jag från midnatt onsdag natt till i måndags så säger spelet att jag varit aktiv i 29 timmar.

Lika länge som jag har undvikit det så har en här ej namngiven spelnörd till väninna droppat något om hur kul det är att spela. Hur bra det är för gamlingar som mig att jobba med hjärnan etc. Plötsligt en tisdag för två veckor sedan så bjöd hon på middag med vin, trevligt som alltid. Men när jag satt där mätt och nöjd så kom det….. nu går vi ner och fightas med småglinen. Raskt ner till sonens rum och på med deras Playstation, asgarv, lite vin och bullar senare så var det kört. Att hon återigen påpekade att det här var bra för gamlingar det fastnade såklart.

Dagen efter beställde jag ett spel och hävdar bestämt att det är en långvarig genomtänkt hjärntvätt som ligger bakom. Eller så visste hon väl egentligen bara bättre den envisa Messerschmitten.