Kön, eeeh vad annars

Fick ett nytt meddelande idag, med frågan ¨har du könet kvar¨. Endast fyra ord innan frågan ställdes. En fråga jag är van att få i lite olika varianter och upplägg. Och varje gång blir jag helt enkelt förbannad. Vad menar han? För det är nästan alltid en han. Frågar han alla om könet det första han gör? Förväntar han sig ett glatt svar på den frågan? Inte från mig i alla fall. 

Även om jag är ovanligt frispråkig så känner jag mig inte bekväm med en så närgången fråga direkt av en för mig helt okänd person. Tycker det är oförskämt. Jag förstår nyfikenheten, det är en mänsklig sida vi alla besitter. Men ingen av oss ställer en fråga om underlivet/könet det första vi gör när vi möter en okänd människa. Eller är det OK bara för att jag är transsexuell?

Och bilder, vill se!!! Ja, vill man inte ha någon kontakt med mig så är det helt rätt fråga. Det är inte OK! 

Jag kan mycket väl ta just den delen i mina föreläsningar, om det känns rätt i det forumet. Men det kommer då i ett sammanhang som är förknippat med kunskapsspridning. Det finns en anledning. Då kan jag vara väldigt detaljerad.

Jag är väldigt nöjd med min kropp idag, blir lycklig av att se min spegelbild varje morgon fortfarande. Det har gått 18 månader sedan operationen. Jag har inget emot att visa mig naken numera. Men absolut inte sådär utan vidare för vem som helst. 

Inte ens en nära väninna som redan innan operationen klargjorde att hon ville se, ställde frågan rakt ut efter operationen. Hon väntade tills jag bjöd in till det. Men där fanns min känsla av trygghet, min lycka, vetskapen om hennes glädje med mig. 

Ja, jag är annorlunda. Men mina känslor är inte annorlunda, de är precis som dina.