Helg igen

Så har ännu en vecka gått sittandes i skolbänken. Och drömmen kommer bara närmare verkligheten för var dag. Starta eget med föreläsningar och konsultationer. Jag kan och jag är bra på det. Så osvenskt att ens tänka tanken, eller hur. Men jag har kommit så långt i livet nu. Jag vågar tänka så och även säga det. Och det finns inget annat i min tanke än att det här kommer jag lyckas med.

Förra helgen är historia nu. Ännu en episod att bära med mig i livet, en del i att vara jag. Som ständigt återkommer, en känslans evighetsmaskin. Styrkan i mig växer ändå fortfarande och ganska nyligen såg jag mig själv bildligt. Fiktion och verklighet gav mig insikter om mig själv. Tänk att sagans värld kan frambringa sånt.

Saphira, draken i Eragon fick mig att förstå mig själv på ett helt annat sätt. Draken som väntar på sin ryttare, den enda som kan tygla henne. Jag vet såväl att jag många gånger sprutar eld verbalt, otyglad och ständigt starkare. Ibland skrämmande. Och jag har sökt mig själv i de flesta sammanhang, som jag inte går närmare in på här. Några av er som står mig närma förstår ändå.

Nu fattar jag äntligen. En styrka om den används rätt. Något som blir en tillgång i livet framöver. På alla sätt. Självinsikt är alltid bra oavsett. Och med tanke på att jag hittat min ryttare så blir det ännu bättre. Ger mig en bit till som fattats. Oväntat var det ändå. På flera sätt dessutom, men det är väl som det ska.

Att hänga på och våga är något som kanske inte alltid är lätt i livet. Något som inte alla klarar av. Men just det är något som växer hos mig. Att inte fundera så mycket när det händer. Ta det som det kommer och se vad det ger. Våga leva helt enkelt. 

Jen var en stormvind helt klart. Ni kommer träffa henne så småningom. Häng med i svängarna bara. Vi gör det knappt. 

Nu ska jag ladda för en kväll med skitbra musik tillsammans med Tessan. Två bra saker i livet samtidigt det. Läxan får vänta tills imorgon. Jag har unnat mig en sovmorgon deluxe och njuter av att bara vara.

Livet går inte i repris. Du är i direktsändning varje minut