Sommartider

Så har sommaren dragit igång på allvar här i Buttermuffens hemvist. För lite mer än två veskor sedan så skaffade jag min första rejäla illröda solbränna. Just den som jag varje år tänkt mig att undvika, alltid med samma uteblivna framgång. Nåja, jag har ändå lyckats sola till mig en färgnyans mot det bruna vid det här laget. Ändå bra jobbat med tanke på mina kära väninnor där den ena säger booster och den andra solskydd med bister omtänksamhet i röst och blick.

Det blev iaf till att undvika solande under veckorna, finns ändå en förmåga till planering och insikt även hos denna tant. Jag ville absolut inte missa fotbollscupen som gick av stapeln lördagen därpå. Och NEJ!!! Jag har inte slagit i huvudet eller förändrat min uppfattning om teaterfotbollen, alltså den man får se på TV-sportern mm. Däremot så älskar jag att följa min väninnas nyblivna tonåring i hans sportande, fotboll på sommaren och hockey på vintern. Fotbollen för min del känns mer som en rolig utflykt, hockeyn däremot uj uj uj. Ofta med puls uppemot 200, bitandes i tungan för att inte skrika ut det som poppar upp i huvudet precis där och då i stunden, så är det en happening med mer allvar. Där vill jag verkligen att det ska gå bra, självklart med vinst.

Helgen därpå väntade en helg i Stockholm med tjejerna, det var dags för Alla vi som älskar 90-talet på Gärdet. Väldigt roligt och intressant då jag fick det bokstavligt bekräftat att just det decenniet är som svart hål i mitt liv. Jag har inga såna där underbara minnen kopplad till nån artist eller låt, jag känner inte igen mer än några enstaka framträdanden under den dagen. Funderar fortfarande över hur det är möjligt, och hur har jag kunnat undgå att veta att min älskade stampamusik är 90-tals musik. Lyckligt leende hade jag turen att springa på en vattenpöl åtminstone på väg hem från Gärdet. Såna bara måste det hoppas i.

Resten av året känns som inbokad och klar nu, Stockholm återigen om nån vecka för att träffa min lilla pojk. Och så väntar jag på att solen ska bekväma sig med att skapa badväder igen. Jag vill bada och då menar jag varma sommarbad, inte molniga isbad. Dessutom så behöver solbrännan grundas på ett bra sätt, om 47 dagar så är en tripp till Grekland inbokad. Aldrig varit i Grekland så det blir en upplevelse som jag ser fram emot.

Och senare i höst så drar jag till Thailand två veckor för att besöka en väninna som jag även skämtsamt kallar mormor emellanåt. Ja ni som följt mig här känner till min relation till Tessan, det är hennes mamma. Vi konstaterade att jag definitivt är eljest då jag umgås både med mor och dotter separat och tillsammans. Känns udda och privilegierat men är man bra ska man ha det bra.

Tomten är far till alla barnen, den filmen har nog de flesta sätt vid det här laget. En av de roligaste och galnaste filmerna jag vet och i december ska jag se den som teater. Kan helt enkelt inte bli fel känner jag, mest troligt så är det med heshet och magknip vi lämnar den salongen.