Fredagsfundering

Vaknar av larmet halvåtta, vänder på mig och somnar om, vet att jag inte har bråttom idag. En timme senare och ännu en dröm har passerat vaknar jag återigen. Sovit tungt inatt och känner mig konstigt nog bakis.

Kliver upp och gör ett snabbt besök i rosa rummet. Skriver ett litet svar på messenger och drar mig ut i köket. Medicin, dagens första och viktigaste rutin. Sen kaffe såklart.

Slår på TV:n och kastas mellan ytterligheterna. Två grupper av pilgrimer kolliderar i Saud Arabien, 800 skadade, flyktingar tas emot här i Sverige av ideella insatser, gränser stängs runtom i Europa. Allt detta följs med prat om en ny  revy och sedan matlagning. Reklamen matar ut bilder på underart fina skor och en del kläder.

Själv får jag ett svar på min smartphone, skriver något tillbaka och startar min Mac. Funderar över vilka kläder jag ska ha idag, dags för Uppsala igen. Frukost ska hinnas med också. Tar nog bilen till stationen ändå. Guud så skönt det ska bli med en dusch.

Nu matas jag med information om cancer, följt av ett telebolag som har fri streaming av musik. Själv undrar jag vilket pålägg jag vill ha på min smörgås, och tankarna går till den där chipspåsen i skafferiet.

Ytterligheterna blir så stora så budskapet försvinner. Okej! Nu visar de Bert-Åke Varg där han medverkar i en ny film, och jag tänker bara på ugglan han spelade i nåt barnprogram för typ 100 år sedan. Nog bäst att ta den här frukosten nu.