Han, hen, hon what ever

Så fortsätter debatten med alla amatörexperter som tror de kan, förstår och vet allt då. Debatten om Catilyn Jenner, som föddes som Bruce. Det dyker alltid upp en massa påståenden, fördömanden och så kallat vetande. Det värmer att människor står upp för oss i de diskussioner som följer. För okunskapen och oförståelsen lyser så klart igenom när dessa “experter” och bestämmare uttalar sig med självpåtagen rätt till att veta vad som är sant och riktigt.

Och alltid används begreppen på ett förödmjukande och ledsamt sätt. Det var en av få gånger jag orkat svara på ett inlägg, men det fanns redan bra svar från andra så den här gången kände jag att det kunde vara konstruktivt också. Inte bara något som mest skulle likna pajkastning.

Det första som störde mig var uttrycket att Bruce Jenner var en han men som ville vara en hon, nu är hon kvinna. Jag blir så ledsen varje gång. För det första är vi kvinna redan vid födseln, det är ingenting som kommer med uppväxten. Det som kommer förr eller senare är acceptansen och förståelsen av oss själva. Något som många av oss inte orkar med eller klarar av. Självmordsstatistiken är hög inom våran grupp.

Och sedan det där om vill vara kvinna. Jag har definitivt inte valt att vara kvinna. Jag föddes som kvinna, men i en mans kropp. Något jag heller aldrig velat. Nu blev det så och jag har då bara två val. Leva som den jag är eller avsluta allt här och nu, för jag varken klarar av eller orkar längre leva i en lögn, en kropp som inte är jag. Så det enda jag väljer och vill är att få vara jag, den jag föddes som mentalt och själsligt.

Och med tanke på allt vad det innebär att vara transsexuell så kan jag definitivt här och nu klart belägga att hade jag haft ett val hade jag aldrig gjort det här. Senast i måndags bröt jag ihop hos min kurator. Det är så mycket sorg  i det hela med att födas i fel kropp, och så många onödiga jobbiga situationer som kommer när man äntligen förverkligar sig själv. Och oförståelsen hos dessa förståsigpåare underlättar verkligen inte.

Dessa påståenden om att jag valt och ville vara kvinna, och därför byter kön, är begrepp som gör mig ledsen och arg. Jag är den jag är och rättar till alla fel så gott det går. Så jag korrigerar min kropp med hjälp av plastikkirurgi till att bli mer jag. Jag kommer aldrig helt få den kropp som motsvarar min själ, och vissa saker fick jag aldrig uppleva som kvinna. Och det är en stor sorg jag aldrig kommer ifrån.

Jag kan utan tvekan påstå att ni som föddes i rätt kropp aldrig kan förstå mig fullt ut. Så varför är så många människor så bestämda och fördömande gentemot mäniskor som mig. Igår i ett tvprogram framfördes återigen en anspelning på den löjliga, äckliga transan i en sk rolig kommentar. Det förekommer så ofta och det gör inte mitt liv enklare. En liknande kommentar om typ invandrare eller funktionshindrade hade aldrig ens kommit med i ett manus. Men vi är ju bara transor…………..