Jul

Julhelg! Helgen då familjen står i centrum. Då familjelivet står i fokus. Mamma, pappa barn grejen. Julgran, tomtar, godis och allt det där. Och jag har haft många underbara jular på just det sättet. Sett mitt barns förväntningar och glädje. Samvaron som är så stark under de här dagarna. Och jag glädjs med alla er som hittar den där fantastiska känslan. 

Men det är ju just det. Mamma, pappa barn köret. Det som matas via TV, filmer och reklam. Och där var jag. Pappa som egentligen innerst inne var en kvinna. Som egentligen inte följde de normer som matas ut inför och under helgen. Som inte kunde, ville säga som det var. Som inte ville missa allt det där fantastiska.

Nu sitter jag här igen, tänker tillbaka på alla jular som passerat, njuter av alla fina minnen. Och funderar på hur det skulle ha varit om jag hade blivit född som mitt rätta jag från början. Till att börja med så hade jag inte varit förälder till min son, så redan där inser jag att det inte hade motsvarat mina drömmar. Jag älskar min son, och vill inte ha det på något annat sätt.

Jag skulle heller inte vara den jag är idag. Mitt liv har format mig till den jag är. Alla konstiga saker jag gjort i mitt manliga liv har ju gjort mig till den kvinnan jag är. Skulle jag haft samma glädje i och inför mitt liv om det varit annorlunda?

Något som dock står helt klart, är att det här är, något annat alternativ finns inte, min sista jul som juridisk man. Något som känns överväldigande och fantastiskt. Nästa jul har jag ett nytt personnummer och en juridisk könsidentitet som är jag. Så i realiteten så är den här julen ett slags avslut, och nästa början på resten av mitt liv. Det är många känslor som passerar. Många tankar på nuet och framtiden som passerar i mitt huvud. Det som varit kan jag inte påverka, och många saker vill jag heller inte ha ogjorda. Jag blir bättre och bättre på att sålla ut det positiva och förminska det negativa. 

Men mina botten besök kommer nog bestå. Faktum kvarstår ju ändå. Född i fel kropp. Nu kommer ett av mitt livs viktigaste år. Året då jag i princip föds igen. Resans första del närmar sig sitt slut. Och dess andra del får då ta sin början. Då jag äntligen får leva helt och fullt som mitt rätta jag. Kvinna.

Så God Jul och ett Gott Nytt År på er alla. 

Gläds åt det ni har och se till att förändra det som inte är bra. Jag gör det.

One thought on “Jul

  1. Underbart!
    Eftertanke…. Förlikning.
    Insikt, förståelse och bearbetning – tar oss framåt.
    Jag älskar detta inlägg. ♥

Comments are closed.