Fel ställe

Tidig morgon, trött och fortfarande inte riktigt vaken. Påslagen TV, ljudet på en behaglig nivå, röster som fyller rummet, ett och annat skratt som avbryts av den för egen del mest irriterande reklamen. Jag vet, den är nödvändig för TV-bolagets verksamhet, dess ekonomi. Men ändå…….

Elfel hör jag en bekant röst basunera ut, tågen står stilla och morgontrafiken fungerar inte. Jaha, ja det var ingen sensationell nyhet direkt var min första tanke. Sen kom det som fick min hjärna att börja arbeta på egen hand.

Tågen står på fel ställe, och personalen står också på fel ställe så därför kommer vissa tåg att ställas in idag.

???? om både tågen och personalen står på fel ställe, är de inte på samma ställe då? Men om personalen är på fel ställe där tågen finns, är inte de på rätt ställe då? Går personalen också på el? Vad hände med personalen som ställde tåget på fel ställe, var de på rätt ställe och gick hem? Om tåget är på fel ställe, hur hamnade det där? Jag menar att om tåget brukar åka där så borde det väl vara på rätt ställe nån gång under morgonen. Är det då personalen är på fel ställe dvs inte där utan där de ska vara på morgonen, rätt ställe som då blev fel ställe. Och personalen som gick hem, de som var på rätt ställe och ställde tåget på fel ställe. Kan inte de ta det tåget som står på fel ställe nu när de är på rätt ställe, fast då skulle de vara på fel ställe och tåget på rätt ställe…..

Vid det här laget snurrade min hjärna fort, men stannade snabbt upp när rösten den här gången förkunnade att den vita fisken var röd….. eller åtminstone gul…???? När den röda fisken skulle vara grön gav jag upp och bytte kanal. 

En ganska vanlig morgon i den här kvinnans ibland förvirrade liv. Som tur är så samarbetar jag och min hjärna oftast, bara vi får tid till att vakna ordentligt.