En galen månad

Det känns som att tiden inte räcker till. Snart två veckor sen sist. Bloggandet haltar lite. Men det har varit mycket på gång senaste tiden. Och tjejfesten kom att bli något extra för mig. Dels var jag nu medveten om hur mycket tjej kompisar betyder för människor som mig. Något jag själv inte tänkt så mycket på tidigare. Men jag har förstått det nu, att jag är lyckligt lottad.

Dessutom ville en av dessa gulliga tjejer styla mig inför festen, något som verkligen gillades av mig. Hon ville sätta i hårförlängning på mig, och långt hår är ju något jag länge längtat efter. Tanken var att sätta upp det i en tofs, så att färgskillnaden mellan mitt eget och förlängningen inte skulle synas. Men då hade vi inte räknat med min hårfrisörska. Det är nästan så att en börjar fundera. Hon la nya färger och slingor i mitt hår dagen innan festen.

Så ett par timmar innan festen var det dags. Styling! Förvåningen och glädjen var stor, när vi såg hur bra färgerna i mitt eget hår matchade löshåret. Det blev ingen tofs, utan utsläppt med lockar. Jag hade tänkt bada bastu senare på festen, var så glad över det faktum att jag ville och kunde göra det den här gången. Men nu var det bara att ändra planerna. Inte en chans att jag ville förstöra lockarna jag äntligen hade.

Så det blev ombyte och sminkning hemma hos henne. Ville vara stylad och klar när vi anländer till festen. Men hon var inte riktigt nöjd ännu, så lite accessoarer plockades fram. Jag anade aldrig hur mycket det här skulle påverka min självkänsla. Att det kunde få mig att må så bra, hur det boostade min kvinnlighet.

Jag visste sedan tidigare att det här skulle bli första gången som jag kunde njuta, bara vara utan någon som helst tvekan. Det är ju i år allt fallit på plats. De murar som gick att rivas finns inte längre. Lugnet och insikten över att det nu bara är byråkrati och väntetider som återstår. Så jag hade verkligen sett fram emot den här festen. Men nu hade den plötsligt blivit så mycket bättre. Jag mådde så bra, stylad och fixad.

Vi avslutade kvällen, natten på ett dansställe i stan vilket vi brukar göra. Det var ju med dessa tjejer jag vågade mig ut på dansgolvet första tjejfesten jag var med på. Nu längtar jag dit, älskar vår stampa musik, njuter av att dansa, och bryr mig inte om vad andra tycker och tänker. Men den här gången blev det inte som vanligt, utan så mycket bättre. Jag mådde så otroligt bra, njöt av den självkänsla jag hade, när helt plötsligt en kille visade intresse för mig. FÖR MIG!! Jag kan nog ärligt säga att jag svävade på något sött rosa moln där. Lycklig och enormt glad.

Så när det var dags att ta ur håret var det ren ångest som fyllde mig. Jag mådde så bra i mitt långa hår. Fåfängt och löjligt kan jag tänka mig att en del av er som läser det tycker. Och ni får gärna tycka så. Jag är den jag är, och mår så bra i mitt långa hår. Så till mitt framträdande i Östersund ska håret sättas i igen. Och jag vill att det ska bli lika bra som det var till festen. Och då finns det ju en som bevisligen är grym på det. Ses dagen före sista april igen då Pernilla. LoveU!

 

One thought on “En galen månad

Comments are closed.