Onsdag morgon

Telefonen låter fruktansvärt illa. Måste byta signal på det där väckningsalarmet. Och klockan är bara 4.00. Någon inom mig skriker, vrålar: DET ÄR NATT!!!! Stäng av! Vid den här tiden ska du SOVA!!

Ja, ja. Bara att kliva upp. Bara att börja med det som jag hatar, avskyr och skäms för. Rakningen! Bara den är avklarad, så flyter det mesta på. Duscha, torka och fixa håret mm. Frukost får bli samtidigt som allt annat. Kläder, vill inte ha de jag la fram igår, byta, tiden går. Skit oxå. Håret gör inte som jag vill. Nya kläder. Fnys, fram med plattången. Näe, de kläderna var inte heller bra. Svart? Nej! Jeans och grått? Mmm, duger idag, typ. Fast kjol…, nej, hinner inte. Åååhhh!

Ser att tiden gått, halvsex, på med jackan och halsduken. Just ja, väskan, maten mm är inte packad. Minuterna går. Skor, högklackat eller??? Ähh, gympadojor blir bra. Fast kjol och högklackat….. Ååhhhh!

 Skyndar mig till bussen, lugnt, hann ju stå flera minuter och vänta. Kallt, fryser. Funderar över varför hormonerna gör att jag fryser så mycket numer, kommer ihåg nåt om underhudsfett. Fast inte om det blev mer eller mindre av det. FRYSER gör jag i alla fall. Blir det mer vill jag ha det mesta på rumpan.

Bussen kommer. Värme! Möts av en leende chaufför, som ger mig en reflex. Syns tydligen inte så bra i mörkret. Nåja, nu blir det sova, typ, en stund. Den där rösten skriker fortfarande förtvivlat. NATT! SOVA!

Framme i Gävle, byta buss. Blir till att vänta en stund. Fryser! Trött! Möts av en karl vid hållplatsen som hejar och ler. Tycker att det bara var läskigt jag. En karl går över gatan med en kaffemugg i näven, plötsigt fräser han snoret rakt ut, fy vad äckligt, undrar om det kom på muggen med. Nu torkar han av sig med andra handen. Såå äckligt. Och stadens samtliga fåglar som enbart låter illa gör inte situationen bättre. Var är dem gulliga fåglarna, som låter så fint?

Nu kommer bussen. Nej, inte då, ej i tjänst står det på den. Undrar vad den där rasta snubben gör, han pratar med chauffören verkar det som. Min buss då? En kvinna i slöja går förbi, och jag tänker på alla dessa religioner med sitt kvinnoförtryck, inser att det gäller ju för svenska samhället med. Skit oxå!! Tänker nog bli radikal feminist tror jag. Eller nåt….. typ….

Äntligen kommer bussen. Tack för det. Ännu en leende chaufför. Det gör skillnad. Fryser fortfarande. Sova, jag vill sova! Men nu är jag framme. Bara att arbeta då. Ja, halva dagen åtminstone. Uppsala på eftermiddagen.

One thought on “Onsdag morgon

  1. Jag tycker buss är skönt att åka på morgonen. Varmt! Och man får bara vara “en i mängden” – där folk sällan är pratsugna. Inget trafikansvar! 😀

Comments are closed.