November igen då

Jag har en kluven inställning till den här månaden, den är mörk, blöt och mest som ett väntrum inför december. Och som alla år så blir jag tröttare än annars, men den har sin tjusning ändå. Det är när den här månaden börjar som jag tycker att det är dags att ta fram adventsstakar och eventuellt nån tomte.

Ok! Nu kom den första staken fram redan i slutet på oktober tillsammans med tre tomtar. De fick göra entré i mitt numera väldigt rosa sovrum. En av mina väninnor föreslog att jag skulle skriva en egen historia, Fifty shades of pink. Misstänker att hon hade en hel del anspelningar i tanken där. Tanken lockar i alla fall men frågan blir då vad i helsefyr ska jag göra med den?

En annan av mina väninnor dök oväntat upp med en ny adventsstake som hon ansåg bara skrek att den ska Erika ha. En rosa såklart, ja alla mina adventsstakar är rosa, men den här ståtade med en enhörning som stegrar sig på ett moln i vätska där glitter far omkring och sprakar i allsköns färger. Den fick omedelbart inta fönsterplatsen i vardagsrummet.

Funderingarna nu kretsar kring den kniviga frågan, när kan jag ta fram min rosa gran? Ja den brukar vara uppe från källaren i god tid innan första advent men jag bestämde mig tidigare i år att försöka dra ut på det, bli lite mer som andra. Nu är ju inte jag som andra så jag har ingen större tilltro till att det där kommer att hålla. Men va fasen, att bara tanken finns är inte dåligt alls det, kanske jag håller på att bli lite vuxen ändå.

På mornarna så brukar jag se på Nyhetsmorgon samtidigt som jag dricker mitt morgonkaffe och filurar i soffan innan frukosten. Något som inte utförs med någon stress, det tar sin tid. Nu har jag äntligen den lyxen och den njuter jag av var dag. Men jag lär nog ändra den morgonrutinen, den är inte bra för min skenande hjärnaktivitet. Det är alltid något som sätter fart på funderingarna, kommentarer eller inslag. Och sen rullar det på ostoppbart, nu i morse så klämde en sportkommentator ur sig att stolpen var i vägen för ett kvitteringsmål i slutsekunderna.

Så nu bearbetar jag diverse inre bilder med stolpar som far omkring i handbollsmålen, den var ju i vägen. Undrar var målvakten var, stolpar är hårda vad jag kan minnas. Kan de vara i vägen för målvakten också? Godkänns det som mål? Och ribban, far den också omkring, borde vara hjälmtvång på målvakten i så fall.

Nä det är nog bäst att nöja sig här, för nu skenar det iväg igen.

Och grattis till älskade nyblivna femåringen