Hur det kan bli…

Det har varit några märkliga dagar den här veckan, kreativa men samtidigt en trötthet och lättväckt irritation. Tröttheten förvånar inte då jag har förmånen av att få många bokningar som timvikarie. Under de senaste 19 veckorna har jag bara varit helt ledig på helgen 5 av de veckorna. Periodvis så har jag jobbat 8 dagar i sträck, mornar, dagar, kvällar och nätter.

Så kreativiteten förvånar mig, men den är helt fokuserad på att skriva min bok. Den om mitt liv, allt som varit och hela vägen hit. Helt lediga dagar stiger jag upp tidigt, gör mig iordning, äter min frukost och sätter mig vid datorn. Naturligtvis har jag försökt analysera även det här, det är ju så jag fungerar konstaterade psykologen som utredde mig.

Och det som sticker ut i alla de tänkbara scenarior jag finner är den känslan eller frånvaron av känslan som infann sig sakta under sommaren. Behovet av att dela med mig har försvunnit, inte så att jag inte vill dela med mig. Jag föreläser och berättar gärna men har inget behov av att jaga lyssnare.

Vilket har lett fram till att jag nu skriver min bok helt för min egen skull, mer oredigerat och utan tanke på vad jag vill dela med mig av. Tankarna och mina minnen sätts i pränt som de kommer. Utan någon intention av att sätta den i tryck eller sälja den .

Den nyfunna energin verkar också hittat sin näring i det här, min egen press att marknadsföra mig gick in i sparlåga där. Märkligt hur det kan vara, nu finns lusten och energin men inte behovet.

Jag lägger inte ner någon energi på att delta i debatterna heller, det händer ändå emellanåt. Jag har ofta en mer öppensinnad och objektiv inställning till mig själv och allt som handlar om könsdysfori har jag erfarit under åren. Könsdysfori är oerhört komplicerat då det handlar om psykologi och neurologi. Två saker som det är väldigt svårt att forska i, det blir mest teorier och erfarenhet av behandlingar som gjorts under åren.

Den lättväckta irritationen roar mig i alla fall. Med jämna mellanrum, oftast var fjärde vecka så är jag irriterad, bitsk och rastlös. Igårkväll fick jag ett utbrott när ett program skulle börja på TV4. När de för tredje gången proklamerade att programmet presenteras av… brast det och när den fjärde började svor jag högt, var på väg att slänga TV-dosan i golvet men sinnade mig och stängde av TV:n istället.

Jag älskar mitt liv och min kropp i mitt nya rätta liv. Men det kom med effekter som visserligen inte förvånar mig men som kan bli något svårhanterade. Men det gick snabbt över när jag tittade på mig själv i spegeln och sa… Haru PMS eller…..